Валентина Самар: Блискуча ІПсО

Думки
УП у публікації, де автором вказаний найвідоміший розслідувач видання, повідомляє надану «джерелами у розвідці» інформацію про «російський паспорт Лієва».
 
Одного погляду на скрін «паспорта» (ну ладно, не одного погляду, а ще двох пошукових запитів) достатньо, щоб зрозуміти, що «документ» сумнівний. Лієв каже, що не отримував рос громадянство і аусвайс. Але УП публікує.
 
І ось уже Лієв зі звільненого чиновника МО, що відповідав за державні закупівлі для армії, зловживання в яких викриті в гучному журналістському розслідуванні, після якого відбулась відставка заст.міністра і керівника департаменту ДЗ і мало не щодня надходять повідомлення про виявлене слідством розкрадання коштів, перетворюється …..на жертву!
 
УП і Ткач визнають помилку і вибачаються перед Лієвим (що дуже правильно).
 
І маятник штовхають в інший бік.
 
Натовпи коментаторів кидають у казан-базар і цю публікацію УП, і розслідування Юрій Ніколов ZN.UA про намір розпилу 13 млрд грн на продовольство для ЗСУ, і колонку Vitaliy Shabunin про проросійський і корупційний бекграунд Лієва, і взагалі – усіх розслідувачів і антикорупціонерів, яким “вірить ніззя, бо ось жеж – “паспорт”.
 
Вмілою рукою розганаяється наратив про організовану атаку на МО. Цілком, здавалося б, притомні люди відключають функцію критичного мислення і поринають у конспірологічні нетрі.
 
І ось уже Александр Лиев на коні – вимагає від СБУ знайти джерело, що злило УП його псевдо”російський паспорт”, і встановити його мотиви.
 
Мені (та й усім нам) теж цікаво: хто це так уміло провернув кампанію з цим поганенько змайстрованим аусвайсом.
 
І вона ще продовжується. За законами жанру, ще має з”явитись не один вкид для дискредитації розслідувачів та антикорупціонерів. Бо не секрет для корумпантів, що кілька розслідувальних команд зараз працюють по закупівлях МО.
 
І так – думаю, Олександра Лієва і його сім”ю варто забезпечити державною охороною.
 
Тож будьмо пильні. Усі.
 
p.s. Давно не отримувала стільки відгуків і дзвінків із Криму, як у ці дні. Просять продовжувати