Скільки росіян у закордонні добровільно взяли участь у «виборах», чим допомогли Путіну легітимізувати і сам процес, і його результат

Думки
Валентина Самар

От прям з цікавістю чекаю цифри – скільки росіян у закордонні (тобто, без будь-якого примусу на родінє) добровільно взяли участь у “виборах”, чим допомогли Путіну легітимізувати і сам процес, і його результат, пише Валентина Самар, головна редакторка Центру журналістських розслідувань, у Facebook.

Неважливо, що вони поставили галочку не за Владіміра Кривавого, а за ним же дозволеного Даванкова.

Неважливо, що вони там писали в графі із прізвищем Путіна – навіть надпис “убійца” чи “Буданов” не робить бюлетень недійсним, якщо в іншій графі нічого немає. Але це додає % явки виборців.

Кілометрові черги начебто протестного голосування сьогодні о 12 однаково радісно публікують і “опозиційні” медіа росіян, і кремлівські пропагандисти.

Десятки тисяч релокантів, які начебто тікали від путінського режиму до демократичних країн, на заклик “опозиції” вишикувались у черги, аби легітимізувати вибори Путіна, його війну проти України і окупацію територій 4 областей України, АР Криму і Севастополя!

На окупованих територіях мисливці за голосами з автоматами наперевіс вломлюються в будинки українців, аби ті “проголосували”.

У вільній Європі начебто опозиційні росіяни не бойкотують “вибори”, не закликають уряди країн, які їх прихостили, не визнавати вибори – вони натовпами йдуть їх легалізувати. Що ж, це було показово, масово і недвозначно.