Євромайдан-Крим. Робота над помилками

Сюжети

До річниці Євромайдану Центр журналістських розслідувань подає низку матеріалів “Євромайдан і Крим. Робота над помилками”. У цьому сюжеті – про створення руху “Євромайдан-Крим”, спогади його координаторів про акції та протидію й переслідуування з боку влади регіоналів та сепаратистів.

Перші протести у Києві розпочалися у ніч на 21 листопада 2013 року. Молодь  вийшла на Майдан Незалежності після того, як уряд Миколи Азарова зупинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію із Європейським Союзом. Ніхто ще не знав, що ці події переростуть у криваві сутички з десятками жертв та Революцію гідності. Що цим скористається російська влада та анексує Крим, а потім розпочне війну на Донбасі. Але все це станеться пізніше. Поки люди просто вийшли на Майдан, аби змусити владу йти до Європи. Про події у Києві знали всі, а що тоді відбувалося у Криму?

Всупереч нав’язаному стереотипу про тотальну проросійськість мешканців півострова, кримським активістам довелося боронити європейський вибір чи не раніше Києва.

Сюжет Тетяни Морозової та Христини Хоменко, Центр журналістських розслідувань (телепроект Питання національної безпеки )