Слідство.Інфо. Звіт команди Центру журналістських розслідувань

Сюжети
слідство.інфо

Проект резонансних журналістських розслідувань Слідство.інфо завершує свою роботу у форматі щотижневих випусків. Команда кримського Центру журналістських розслідувань, яка провела 44 розслідування для проекту Слідство.інфо, підготувала своєрідний відеозвіт.

Проект Слідство.інфо стартував три з половиною роки тому. Для Центру журналістських розслідувань старт проекту співпав із початком збройної агресії Росії в Криму. Тож перші розслідування про воєнні злочини  окупантів та їхніх кримських посіпак – викрадення і убивства активістів, катування і переслідування незгодних з анексією довелось  проводити підпільно і публікувати без вказання імен журналістів.

Антикорупційні розслідування, на яких Центр журналістських розслідувань спеціалізувався до окупації півострова, отримали і продовження у сюжетах про бізнес Константинова  та інших зрадників, і нову тематику – про розпили російських бюджетних коштів на «облаштуванні» Криму, про високопоставлених російських бариг,  які за безцінь скуповують крадені українські активи. 

У фокусі розслідувань журналістів ЦЖР були бізнеси на два фронти українських олігархів Дмитра Фірташа і Рината Ахметова, Юрія Косюка і братів Клюєвих, а також та президента-олігарха Петра Порошенка; корупційні схеми заробляння грошей у окупованому Криму і бізнес на вільній території України «народного мера Севастополя» Олексія Чалого та  екс-міністра оборони Павла Лебедєва.   

У новому році продовжимо!