На межі. ЗМІ Генічеська і Новотроїцька

Сюжети

У Генічеському районі виходять дві приватні газети, місцеві новини можна дізнатися із трьох інформаційних інтернет-сайтів та  почути на хвилях двох кримськотатарських радіостанцій і «Радіо Крим Реалії». У Новотроїцьку усього одна газета – «Трудова слава», яка є найприбутковішою районною газетою в Україні.

Центр журналістських розслідувань продовжує  спецпроект «На межі. Медіа півдня Херсонщини»

Генічеський – один з найперспективніших курортних районів України. У Херсонській області мешкає близько 10 тисяч кримських татар, в основному – у Генічеському районі. Тут працюють дві кримськотатарські радіостанції – «Радіо Мейдан» та інтернет-радіо «Куреш» – і «Радіо Крим Реалії», що ведуть мовлення на окупований Крим. Місцеві новини тут можна дізнатися з газет «Вісник Приазов’я Плюс» (має наклад у 6 тисяч примірників) та «Приазовська Правда». Але найпопулярнішим джерелом інформації  мешканці називають сайт «Новий Візит», що є спадкоємцем місцевої ТРК, що припинила мовлення  ще у 2011 році. Відтоді на два райони – жодної місцевої телекомпанії. 

У сусідньому Новотроїцькому районі є лише одна друкована газета «Трудова слава», яка є найприбутковішою районкою в Україні. Торік редакція отримала прибуток у півтора мільйони гривень. 

Сюжет Анастасії Шевченко і Петра Коберника, Центр журналістських розслідувань