Літературний конкурс «Ми – діти твої, Україно!»: місток до Криму

Сюжети
Фото: investigator.org.ua

Вже традиційно на Великодні свята у Театрі на Подолі в Києві відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського літературного конкурсу «Ми діти твої, Україно» імені кримського поета Данила Кононенка.

Цьогоріч на участь у літературному конкурсі було подано рекордну кількість заявок – майже 200 від дітей з усієї України. Кримчан серед переможців не так багато, але й ті не змогли приїхати до Києва за нагородами через відсутність українських паспортів. Цього року конкурсантам вперше вручили спеціальну  відзнаку – мальвову гілку «За вірність кримській темі» .

Натхненники і жюрі конкурсу – журналісти видання «Кримська світлиця» та колишні його лауреати, вся організація відбувається на волонтерських засадах, а призовий фонд формується лише завдяки благодійним пожертвам. Листи до міністерства культури, до депутатів із закликом надати конкурсу державну підтримку лишились без відповіді. Проте, за словами народного депутата, голови Меджлысу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який завітав на церемонію нагородження, конкурс гідний того, аби  отримати підтримку від держави уже у наступному році.

Сюжет Тетяни Морозової та Кристини Хоменко, Центр журналістських розслідувань