«Царська дорога» в Стрілковому: нові факти

Сюжети
Вулиця Берегова, с. Стрілкове Фото investigator.org.ua

Влада Херсонщини готується будувати дорогу до елітних земельних ділянок на Азовському узбережжі Арабатської стрілки. Місцевим жителям, які також потребують асфальтованої вулиці, пропонують чекати наступного року.

Скандал навколо «царської дороги» до арабатських пляжів набтирає обертів. Мешканці Стрілкового обурені: центральна вулиця села, на якій розташовані усі об’єкти соціальної інфраструктури, не асфальтована споконвіку, але місцева влада захищає рішення керівництва Херсонської області про будівництво дороги по вулиці Береговій, де наразі нема не тільки дорожнього покриття, а й будівель – майже суцільний пустир.

Втім, стверджує голова Генічеської РДА Олександр Воробйов, земля біля пляжів давно поділена між потрібними людьми. А губернатор Херсонської області Андрій Гордєєв каже, що будівництво дороги до пляжів допоможе залучити швидкі інвестиції у розвиток інфраструктури. Це, на його думку, приоритетніше за асфальтування центральної вулиці Стрілкового. Щоправда, вулицею Центральною він теж обіцяє зайнятися – але наступного року.

Обіцяє Гордєєв також і посилене дорожне покриття, що витримає навалу будівельної техніки, яка вочевидь поїде вулицею Береговою освоювати нарізані депутатам та чиновникам земельні ділянки. Але звідки взятися якісній дорозі, коли переможець тендеру на її реконструкцію не має власної техніки, проте має скандальну репутацію?

Сюжет Анастасії Шевченко, Центр журналістських розслідувань.