Голосування для кримчан

Сюжети
Центральна виборча комісія України Фото: investigator.org.ua

31 березня громадяни України будуть обирати президента. І голосувати може кожен українець, який має право голосу і доступ до виборчої дільниці. Окрім території Росії та окупованих нею Криму і окремих районів Донбасу. Переселенцям, які зареєстровані на окупованих територіях, доведеться тимчасово змінити свою виборчу адресу.

Але спочатку необхідно перевірити, чи є взагалі ви у списках виборців. Для цього заходимо на сайт drv.gov.ua , переходимо по вкладці – кабінет виборця. Тут пишемо свої особисті дані та надсилаємо запит на перевірку себе у списках.

Якщо ви не знайшли себе у Державному реєстрі виборців, треба зробити кілька кроків, щоб вас туди занесли.

Виборець може завчасно визначитися зі зручним для нього місцем голосування і вибрати дільницю – на тому ж сайті державного реєстру виборців.

Виборцям, які наразі проживають в окупованому Криму, доведеться двічі їхати на «материк» для зміни адреси голосування: спочатку аби подати заяву, потім – щоб проголосувати. Головне, встигнути подати заяву не пізніше 25 березня 2019 року. Якщо президентські вибори проходитимуть у два тури, то після першого, всю процедуру доведеться повторити знову.