Іслямова допитали в суді у справі Міхальчевського

Сюжети
Адвокат Валентин Рибін, Петро Михальчевський (в центрі) і Ленур Іслямов в Дніпровському райсуді Києва Фото: court.investigator.org.ua

У Дніпровському районному суді Києва пройшло чергове засідання у справі Петра Міхальчевського, екс-очільника так званого «міністерства охорони здоров’я» окупованого Криму. Його обвинувачують у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. На засіданні суду Міхальчевському вкотре обирали запобіжний захід.

Екс-«міністра» арештували у Києві, де він спокійно мешкав і працював після невдалого урядування в окупованому Криму – звідти поїхав після скандалу із розкраданням російської гуманітарки.

Інтригою цього засідання був допит Ленура Іслямова, бізнесмена та власника кримськотатарського телеканалу ATR, який, як відомо, також півтора місяці був членом «уряду» Сергія Аксенова. Однак його до відповідальності не притягають – він приходить у суди як свідок у справі екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша, і у справі Міхальчевського.

11 лютого за позовом адвоката Валентина Рибіна, екс-«міністра охорони здоровя Криму», Шевченківський райсуд Києва зобов’язав СБУ відкрити кримінальне провадження щодо Іслямова за тими ж статтями Кримінального кодексу, за якими судять і Міхальчевського.

В ході судового засідання адвокат Міхальчевського наполягав на зміні йому запобіжного заходу на домашній арешт та носіння електронного браслета. Він назвав обвинувачення свого підзахисного політично-мотивованим і клопотав про відвід суддів.

У клопотаннях захисту колегія суддів відмовила і продовжила арешт Міхальчевського до 18 квітня 2019 року.

Подробиці в сюжеті Центру журналістських розслідувань: