ФК «Таврія». Нова спортивна арена. Невиконані обіцянки

Сюжети
Фото: investigator.org.ua

Минулорічні обіцянки чиновників «від футболу» про побудову нового стадіону для сімферопольського футбольного клубу «Таврія», який після незаконної анексії Криму вимушено базується у Бериславі на Херсонщині, досі залишаються невиконаними.

Навесні 2018 року функціонери різних рівнів на фоні ейфорії, викликаної проведенням в Україні фіналу найпрестижнішого європейського турніру – Ліги Чемпіонів УЕФА, активно обіцяли вирішити нагальні проблеми «Таврії» найближчим часом. Перебуваючи з візитом в Бериславі, президент ФФУ Андрій Павелко, говорив про будівництво нової арени для «Таврії», як вже про вирішену справу. Про помпезні плани щодо зведення нового спортивного об’єкта говорив і голова Херсонської облдержадмінстрації Андрій Гордєєв.

Фінал в Києві відбувся та забувся, однак станом на кінець лютого цього року будівництво нового стадіону для «Таврії» так й не розпочато. Ситуація з відсутністю якісної тренувальної бази призвела до відтоку з команди ключових гравців. Не дочекавшись покращення матеріальної бази, лідери кримчан активно транферуються в більш заможні клуби. Професійний клуб, який став першим чемпіоном незалежної України, а нині вимушено базується на аматорській базі, очікувано деградує до аматорського рівня.

Зволікання з побудовою нового стадіону, що поступово декласує клуб, можновладці різних рівнів пояснюють затримкою в розробці проектної документації. Вона, наразі, готова в повному обсязі, навіть перерахований перший транш державного фінансування в розмірі 10 млн. грн. В березні 2019 року має стартувати довгоочікуване будівництво, що частково планують завершити вже цьогоріч. Невідомою поки залишається частка в фінансуванні цього проекту міжнародних донорів.

Лишається сподіватися, що до фінішу гіпотетичних будівельних робіт, сімферопольська «Таврія» зуміє зберегти конкурентоздатний склад, щоб остаточно не зникнути із турнірних таблиць.

Сюжет Петра Коберника, Центр журналістських розслідувань