Тренінгова програма IPC-2019. Підсумки

Сюжети
Фото: investigator.org.ua

«Міні-розслідування для створення новин і спростування фейків». Це вже четверта хвиля тренінгів у Херсонській області, які цього року проводив Інформаційний прес-центр за підтримки проєкту «Медійна програма в Україні», який реалізується організацією Internews за фінансової підтримки Агентства з міжнародного розвитку США (USAID). У тренінгах та вебінарах взяли участь понад 160 журналістів і блогерів з Півдня України та кримські журналісти, які через окупацію були змушені покинути півострів.

Під час тренінгу у медіацентрі IPC-Херсон його учасники обрали декілька тем для майбутніх розслідувань. Зокрема, мешканці Херсона вже зовсім скоро можуть дізнатися про закупівлі харчування в загальноосвітніх школах, а також побачити інфографіку з аналізом інформації про комунальні підприємства міста.

Тренінгова програма Інформаційного прес-центру була сформована так, щоб журналісти та громадські діячі, які публікуються в місцевих медіа, отримали не лише знання про сучасні методи збирання та обробки інформації, а й освоїли практичні навички.

На тренінг до медіацентру IPC-Генічеськ приїхали журналісти не тільки з півдня Херсонщини, а й з Дніпра та Мелітополя.

За час проведення тренінгів у Херсоні та Генічеську кожен з його учасників встиг обрати для себе актуальну та проблемну тему в регіоні, розробити подальший план дій та найголовніше – навчився користуватися інструментами, які допоможуть самостійно завершити своє розслідування.

Сюжет Ольги Махинько, Центр журналістських розслідувань: