Виклики для правосуддя

Сюжети
Ігор Кучерявий Фото: YouTube Русский Севастополь

2019 рік відзначився багатьма подіями, що викликали великий резонанс у суспільстві.

Центр журналістських розслідувань сфокусується на трьох аспектах, що створили проблеми для розслідування кримських справ.

Серед них – вихід під заставу підозрюваних у державній зраді та тероризмі, повзуча “амністія” у справах 2014 -2015 років і звільнення без вироків для “обміну” з Росією та ОРДЛО. Ігор Кучерявий, активний учасник “русской весни”, тобто посібник окупації Криму.

За це він отримав медаль міністерства оборони Росії “За возвращение Крыма” та медаллю «Ветераны спецслужб России защитникам Крыма и Севастополя». Тактична група “Автоканал” забезпечувала підрозділи “Самооборони Севастополя” радіозв’язком, координувала їхні дії на своїй частоті. У грудні минулого року член “Єдіной России” Ігор Кучерявий поїхав на вільну територію України – за біометричним паспортом громадянина України, бо дуже хочеться їздити світом.

Кучерявого процесуально не затримували, формально він був вільним і до засідання суду з обрання запобіжного заходу зняв квартиру у Херсоні. Підозру кваліфікували за частиною 2 статті 110 Кримінального кодексу.

Сюжет Микити Панасенка, Центр журналістських розслідувань