Михайло Чалий – сірий кардинал окупації Севастополя

Сюжети
Михайло Чалий, «депутат Законодатєльного собранія Севастополя» Фото: YouTube НТС Севастополь

Михайло Чалий – офіцер ВМФ Росії у відставці, бізнесмен і депутат «Законодательного собранія Севастополя». Він завжди залишався в тіні свого брата Олексія – окупаційного мера Севастополя. Але його роль у підготовці, забезпеченні та здійсненні окупації заслуговує на пильну увагу. І не лише преси, а й українських правоохоронних органів та органів ЄС і США, які реалізують санкційну політику невизнання незаконної анексії Криму Росією.

Рік тому Центр журналістських розслідувань у спецпроекті Шуцмани Путіна вперше вказав на справжню роль Михайла Чалого у подіях січня – березня 2014 року. Ми показали структуру незаконного збройного формування «самооборони Севастополя», його ієрархію і основні підрозділи, їх командирів і підпорядкування командуванню Чорноморського флоту.

Упродовж року Прокуратура Криму і кримський главк Нацполіції оголошували підозри героям нашого розслідування, імена яких були названі вперше.

Нарешті про підозру повідомлено і Михайлу Чалому. Йому інкримінують створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, діяння, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків. Отже, хто він і в чому ці злочинні діяння полягали?

Сюжет Євгена Лешана, Центр журналістських розслідувань