КПВВ на межі з Кримом. Хто хазяїн?

Сюжети

Центр журналістських розслідувань ​усі сім років окупації Криму спостерігає за процесом облаштування контрольних пунктів на межі з окупованим Кримом. Їх, як відомо, три – Чаплинка, Каланчак і Чонгар, через які до карантинних обмежень щороку проходило в обидва боки до двох з половиною мільйонів людей.

Наших громадян. Це не просто контрольні пункти, де у людей перевіряють належність документів і підстав для переміщення. Це вікно у вільний світ вільної країни, що обрала європейський шлях і стандарти, йому притаманні. Тому ми так наполегливо і послідовно контролюємо процес облаштування цих КПВВ – наші громадяни мають право на людські умови і доступні державні послуги. Ми пригадаємо епопею облаштування сервісних зон, тривалість якої вказує на неспроможність одних і волю інших, і надамо нову інформацію з перших рук, що пояснює, чому у КПВВ і досі немає одного хазяїна.

Погодьтесь, це дуже важливо – знати, з кого спитати. Інтерв’ю із заступником міністра Мінреінтеграції Ростиславом Землинським ми записали під час Інвестиційного форуму «Південна стратегія розвитку», який відбувся минулого тижня на Арабатській стрілці.

Враження від форуму, його представницького та організаційного рівня, якщо чесно, дуже суперечливі. Однак кореспонденти ЦЖР та медіа-центрів ІРС у Херсоні та Генічеську скористались можливістю поспілкуватись із місцевими виробниками, головами громад, очільниками центральних та обласних органів влади, аби знайти відповіді на питання у проблемних для Півдня темах.