На тобі, небоже, що мені негоже. Як влада Генічеська для тероборони будівлю шукає

Сюжети
Колишній дитячий садочок у приміському селі Придорожнє Генічеського району Фото: investigator.org.ua

До складу бригади тероборони Херсонщини входять шість батальйонів, що розташовані в Херсоні, Каховці, Білозерці, Скадовську, Іванівському та Генічеському районах. Однак приміщення управління батальйону тероборони у Генічеському районі і досі не має. Точніше, воно є – але тільки на папері. Наприкінці січня депутати Генічеської міської ради передали в оренду Міноборони для базування батальйону ТрО приміщення колишнього дитячого садочка у приміському селі Придорожнє.

У додатку до рішення міськради вказувалось, що технічний стан будівлі площею 188 квадратних метри – задовільний. Але, як виявила знімальна група ЦЖР, до задовільного стану цій будівлі явно не вистачає дороговартісного ремонту. Приміщення давно не використовується. Ні про які зручності для бійців тероборони говорити не доводиться. До того ж і саме приміщення сільського дитсадка, і його територія явно замалі для розгортання військової частини. Тепер міська та районна влада аврально шукає заміну – наче відразу не було зрозуміло, що приміщення непридатне.

У громадському секторі Генічеська вже угледіли в саботажі розгортання батальйону тероборони готовність місцевої влади «з короваями» зустрічати окупантів.

Визнавши врешті, що будівля колишнього дитячого садочка у Придорожньому не відповідає потребам батальйону тероборони, голова Генічеської райдержадміністрації Сергій Олефіренко звернувся з листом до голови обласної ради з проханням допомогти з приміщенням. Зокрема запропонував передати для батальйону ТрО будівлю колишнього відділення комунального підприємства «Кіновідеопрокат» Херсонської обласної ради.

Однак, як виявилось, і цей комплекс, де вже із середи виставлять охорону тероборонівці, потребує грошових вкладень на ремонтні роботи.

Подробиці дивіться у сюжеті кореспондентки Центру журналістських розслідувань Свєти Єрещенко: