Автобус в окупацію

Сюжети
Відправлення автобусу Сімферополь-Херсон з автостанції «Курортна» у Сімферополі Фото: Крыминформ

Сюжет Микити Панасенка про чергову брехню окупантів із так званими «впервые за восемь лет» автобусними перевезеннями між Кримом та новими окупованими територіями України.

1 липня російські загарбники заявили про запуск автобусного маршруту між новими та старими окупованими територіями України.

Пропагандисти подають це як величезне досягнення — нібито вперше за вісім років, тобто, з часу окупації Криму, можна доїхати із Сімферополя у Херсон, Мелітополь та Бердянськ.

Насправді ж нічого не змінилося, і ніякий це не перший рейс за вісім років. Бо схема перевезень пасажирів з окупованого Криму залишилась такою ж, як і до повномасштабного вторгнення. Змінилися тільки складові.

Пасажирів автобусу перевізника «Крымтроллейбус» везуть до російського КПВВ на адмінкордоні з Херсонщиною, а на пункті пропуску за межею люди сідають в автобус іншого перевізника.

Автобуси йдуть у двох напрямках. На Запоріжжя — через Джанкой, на Херсонщину — через Армянськ. По два автобуси в кожному напрямку, до вечора обидва повертаються назад.