«НеСвяті люди». Священники на службі Зла

Сюжети
священники

Церкву і почуття віруючих росія завжди мобілізувала під час загарбницьких воєн. Це особливий вид зброї, який працює в обидва боки, бо впливає на свідомість людей.

Тож не дивно, що відразу після окупації півдня України росіяни почали активно цю зброю застосовувати, мобілізуючи місцевих служителів церков.

Хто з херсонського кліру на співпрацю погодився та які бувають різновиди колаборантів у рясах – ми і розкажемо далі.

Офіційно Українська православна церква московського патріархату засудила повномасштабну війну росії проти України.

Митрополит Онуфрій 24 лютого записав відповідне відео, у якому, крім іншого, звернувся і до росіян. І хоча його риторика була досить водянистою, а фабула виступу зводилась до “братськості” народів та братовбивчому характері цієї війни, Онуфрій все ж таки назвав країну-агресора у даному конфлікті.

Після цього українські священики УПЦ МП навіть розпочали варити власне миро у Києві, що за церковними канонами означає перехід до повної автономності.

Ось тільки у пункті 7 постанови собору УПЦ фактично дозволила своїм церковникам на окупованих територіях визначатись на власний розсуд.

Відтак Українська православна церква московського патріархату фактично легалізувала співпрацю своїх кліриків з окупантами на півдні і сході України.

Сюжет кореспондентів ЦЖР Альоні Ніколовій та Петра Коберника, яким вдалося спіймати священників на співпраці з окупантами.