Нові втрати сил АТО: загинули 5 українських бійців, 2 – поранені

Донбас

На Донбасі внаслідок обстрілів бойовиків з використанням важкого озброєння, забороненого мінськими домовленостями, в четвер, 20 липня, в зоні провденняя Антитерористичної операції загинули п’ятеро українських військовослужбовців, ще двох бійців було поранено.

Про це на бріфингу в Києві повідомив речник Мінобороні України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Після 4-ї години ранку російсько-окупаційні війська відкрили потужний вогонь з мінометів, артилерії калібром 122 мм, танків та установки «Град-П» у районі Красногорівки. За попередньою інформацією, українські війська під час цього обстрілу понесли важкі втрати: четверо військовослужбовців загинули, двоє поранено», – сказав Лисенко

Він зазаначив, що внаслідок обстрілів постраждали також і житлові квартали Красногорівки, де було пошкоджено будинок.

“Крім того, ще один український воїн загинув під час обстрілу Новгородського, що на Донецькому напрямку”, – додав речник Міноборони.

За його словами, усього станом на 11:00 20 липня у районі проведення АТО сталося 14 ворожих обстрілів, 8 з них – з важкого озброєння.

Як повідомлялось, 19 липня на Донбасі в зоні проведення АТО загинули четверо українських військових, ще троє бійців отримали поранення.