Пентагон вивчає варіанти поставок зброї для України

Влада

Міністерство оборони США поки не отримало політичного рішення від глави Білого дому про надання Україні летального зброї, але обговорення з цього питання тривають.

Про це заявив представник Пентагону Джефф Дейвіс, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Укрінформ.

«У нас немає будь-яких змін в політичному плані, щоб робити заяви, але, звичайно, це саме те питання, яке ми обговорюємо регулярно», – сказав він, відповідаючи на прохання прокоментувати заяву американського генерала Пола Сельва про те, що Пентагон вивчає варіанти щодо зброї для України.

Дейвіс підкреслив, що Пентагон своєї політики в питанні надання зброї Україні не змінив. За його словами, в Міноборони США висловлюються різні поради і оцінки, однак рішення рішення повинні прийняти в Білому домі.

Нагадаємо, 18 липня генерал військово-повітряних сил США Пол Селва в ході слухань в Сенаті, присвячених його призначенню на посаду заступника голови Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних Сил США, виступив за надання летальної зброї Україні, зазначивши, що Пентагон активно займається цим питанням.

26 липня новий спеціальний представник США в Україні Курт Волкер також заявив, що Вашингтон активно розглядає питання про відправку в країну зброї для боротьби з гібридною армією РФ.