Держсекретар США назвав умови скасування нових санкцій проти Росії

Влада

Новими санкціями проти Росії США виявляють своє бажання до поліпшення російсько-американських відносин, а їх скасування буде проведена після вирішення керівництвом країн всіх необхідних глобальних питань.

Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон, коментуючи законопроект про нові санкції проти РФ, схвалений обома палатами парламенту США, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу Держдепу.

“Майже одностайне схвалення конгресом законопроекту про санкції демонструє сильне бажання американського народу бачити, що Росія робить кроки щодо поліпшення відносин зі Сполученими Штатами”, – заявив Тіллерсон.

Він також висловив надію, що Росія і США будуть співпрацювати за основними глобальних питань, і “ці санкції більше не знадобляться”.

Тіллерсон також пообіцяв тісно співпрацювати з союзниками, щоб “послання на адресу Росії, Ірану і Північної Кореї були чітко зрозумілі”.

Раніше Сенат США 27 липня майже одноголосно проголосував на підтримку нових санкцій проти Росії. Законопроект, що надійшов з Палати представників, підтримали 98 законодавців, проти були двоє.

Документ надійде в Білий дім, у президента США Дональда Трампа є 10 днів, щоб або підписати його, або заборонити.

Цей законопроект є першим великим зовнішньополітичним документом, схваленим Конгресом під час правління Трампа, який під час виборчої кампанії і на початку своєї каденції заявляв про можливість поліпшення відносин з Росією.