МЗС вимагає від РФ надати медичну допомогу політв’язню Володимиру Балуху

Влада
Володимир Балух в «Роздольненському районному суді» Криму, 16 січня 2018 р. Фото: Facebook Александра Ефименко

Міністерство закордонних справ вимагає від Росії допустити лікарів до Володимира Балуха, який міститься в Сімферопольському СІЗО.

Про це заявила прес-секретар МЗС Мар’яна Беца в неділю в Twitter, коментуючи інформацію про те, що Балух не надається медична допомога, передає Центр журналістських розслідувань.

«Чи не надавати медичну допомогу – нелюдськість і жорстокість. Вимагаємо від РФ допустити лікарів до політв’язню Володимиру Балуху», – написала Беца.

У суботу журналіст Антон Наумлюк написав в Facebook: «Балух знаходиться в Сімферопольському СІЗО, в камері для транзитних в колонію-поселення, відповідно порядку в камері ніякого. Стан здоров’я у нього залишається важким, але медичної допомоги ніякої не надається».

16 сiчня «Роздольненський районний суд» в окупованому Криму 16 січня засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого в «зберіганні боєприпасів», до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Група активістів в окупованому Криму збирає фінансову допомогу родині Балуха.

Лідери громадських організацій із Криму та правозахисники закликають  президента Петра Порошенка присвоїти Володимиру Балаху звання Героя України.