У парк-отелі нардепа Шкірі в Ялті проходять реабілітацію учасники бойових дій з РСВА Клінцевича

Топ-Новости
Парк-готель «Марат »в Гаспрі, Велика Ялта Фото: hotel-marat-yalta.ru

ТОВ «Парк-готель «Марат», кінцевим бенефіціаром якого є народний депутат України Ігор Шкіря, за роки анексії Криму Росією уклало п’ять держконтрактів з урядом Москви на загальну суму близько 89 мільйонів рублів. Крім того, в парк-готелі проходять реабілітацію і оздоровлення ветерани бойових дій з Російського союзу ветеранів Афганістану, очолюваного сенатором Францем Клінцевичем. РСВА брала активну участь в окупації Криму та займається вербуванням добровольців на Донбас. 

Про це  повідомляє ІА Центр журналістських розслідувань, посилаючись на дані порталу державних закупівель РФ .

Згідно декларації про доходи, поданої 2017 року, Ігор Шкіря є бенефіціаром ТОВ «Парк-отель «Марат», який володіє однойменною оздоровицею у Гаспрі (Велика Ялта).

За даними російського порталу держзакупівель, парк-отель «Марат» виграв російські тендери на надання послуг санаторно-курортних закладів на 88 893 520,40 рублів.  

Більше 48 млн рублів «Парк-отель» отримав від уряду Москви уже у лютому цього року.

З тим же замовником – департаментом праці та соціального захисту  уряду Москви ТОВ «Парк-отель «Марат» отримав чотири контракти у 2016 році загальною сумою у майже 41 млн рублів. Крім того, у парк-отелі регулярно проводяться заходи, організовані окупаційними органами влади і неурядовими організаціями.

Цілорічну реабілітацію тут проходять члени Всеросійського Союзу ветеранів Афганістану, який брав активну участь в окупації Криму та вербує добравольців на війну на Донбасі. Приміром, торік тут оздоровлювались учасники бойових дій  із тамбовського міста Мічурінськ.

Скрін сайту rsva-mich.ru

На сайті томської організації РСВА вивішено оголошення про цілорічну комплексну реабілітацію воїнів-інтернаціоналістів та прайс-лист на додаткові послуги парк-отелю українського нардепа.

Влітку 2017 року у оздоровниці побував і лідер РСВА – російський сенатор Франц Клінцевич, який порадів, що вартість реабілітації учасників бойових дій у «Мараті» у 3-4 рази менша, ніж у Росії. Франц Клінцевич у 2014 році займав посаду заступника голови комітету з оборони Госдуми РФ. З перших днів окупації Криму Клінцевич займався завезенням до Криму ветеранів-афганців, називаючи їх десантування «гуманітарною місією». Насправді ж учасники бойових дій з Росії блокували українські військові частини, перешкоджали роботі журналістів та «пресували» активістів, які виступали проти референдуму. 

«Новая газета» у своєму розслідуванні «Спецтуристи» писала про це так: 

«В кінці лютого майже 200 чоловік в обстановці підвищеної секретності перекинули в ялтинський військовий пансіонат, а в ролі «екскурсовода»виступав депутат-єдинорос Франц Клінцевич, який очолює Російський союз ветеранів Афганістану (РСВА)…

28 лютого з військового аеродрому Чкаловський (бортовий номер Іл-76 RA 76599) в Севастополь були доставлені 170 російських громадян з числа колишніх «афганців», боксерів, байкерів, членів військово-патріотичних клубів та бійців охоронних структур. Далі на судні «Севастополь» їх таємно переправили в Ялту і поселили у військовому санаторії Міноборони РФ «Ялта»… За свідченням одного з «спецтуристів», в санаторії депутат Клінцевіч з ходу провів політінформацію. Депутат повідомив, що положення в Криму дуже тривожне: півострів нібито наводнили агенти західних розвідок, і з хвилини на хвилину очікується прибуття бойовиків з «Правого сектора»…

Частину «відпочивальників» розділили на групи по 15-20 чоловік і направили по різних містах і селищах автономії. Інших приставили охороняти велику делегацію з Держдуми, СФ і Громадської палати, яка прибула до Криму. Крім збору розвідданих «командировані», за їхніми словами, під виглядом місцевих жителів брали участь в захопленні українських військових частин і адміністративних будівель, давали «правильні» інтерв’ю телевізійникам, охороняли проросійські мітинги і «нейтралізували» незадоволених…

18 березня «спецкомандировані» на Іл-18 МНС РФ повернулися до Москви (аеропорт «Домодєдово»). Деякі з тих, хто раніше служив в «гарячих точках», відразу вирушили в Донецьк, Харків і Луганськ».

Як повідомлялося, ТОВ «Парк-готель «Марат» було зареєстровано за російським законодавством в грудні 2014 року. За даними держреєстру РФ, спочатку засновником товариства з обмеженою відповідальністю «Парк-готель «Марат» було ТОВ «Іліташ-тур», яке, в свою чергу, засновано виробничим об’єднанням «Іліташ» з пропискою в Донецьку. Співзасновниками ВО «Іліташ» є Ігор Шкіря і його син Дмитро Шкіря.

Зараз ТОВ «Парк-отель «Марат» у ЕГРЮЛ записане на московську компанію «Інвест-торг груп», яка належить кіпрській B&T lines ltd. , що оформлена на компанію First Finans Firm Ltd у офшорі Белізу.

Народний депутат України Ігор Шкіря, колишній член Партії Регіонів, знову отримав мандат як самовисуванець по одномандатному виборчому округу № 52 (м Дзержинськ, м.Дебальцеве, Калінінський район Горлівки. Входить до депутатської групи «Партія« Відродження ». Як з’ясувалося, Ігор Шкіря часто буває в «Мараті».

У 2011 році прокуратура АР Крим порушила кримінальну справу за самовільне захоплення земельної ділянки парк-готелем «Марат» площею 4,6 гектара в Гаспрі в районі вічнозеленого парку «Чаїр».