Прокуратуру Криму очолив Ігор Поночовний

Топ-Новости
Ігор Поночовний, заступник прокурора АР Крим Фото: investigator.org.ua

Генеральний прокурор України призначив 32-річного Ігоря Поночовного керівником прокуратури АР Крим. Сьогодні його в новій посаді представив колективу заступник Генпрокурора Гюндуз Мамедов, який раніше три роки очолював прокуратуру автономії.  

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу прокуратури АРК.

«Прокуратуру АР Крим повинен очолювати надійний керівник, людина, яка розуміє специфіку та особливості роботи відомства. Ігор Поночовний з 2017 року працював у прокуратурі автономії, пройшов шлях від заступника начальника управління до заступника прокурора. За цей час зарекомендував себе виключно як професіонал, що зможе ефективно продовжити роботу відомства на шляху до деокупації та реінтеграції Автономної Республіки Крим», – сказав  заступник Генпрокурора Гюндуз Мамедов, представляючи колективу прокуратури АР Крим нового очільника. 

Ігор Поночовний подякував за довіру керівництву Генеральної прокуратури та наголосив: «Ми продовжимо реалізовувати ті плани і завдання, які визначені Стратегією розвитку прокуратури АР Крим в умовах тимчасової окупації на 2019 – 2021 роки. Жоден факт порушення прав людини на тимчасово окупованому півострові не залишиться без нашої уваги, а винні особи  будуть притягнуті до відповідальності як на національному, так і на міжнародному рівнях». 

 Ігор Миколайович Поночовний народився 7 жовтня 1987 року в с. Острів Рокитнянського району Київської області.  У 2009 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого. Кар’єру прокурора розпочав у 2009 році на посаді помічника прокурора Дарницького району міста Києва. Надалі працював посадах слідчого у прокуратурах  Подільського району міста Києва та прокуратури столиці, заступника прокурора Оболонського району Києва, начальника управління прокуратури Полтавської області.

З грудня 2017 року працює в прокуратурі АР Крим. Спочатку – на посаді заступника начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва. Опісля очолив управління нагляду в кримінальному провадженні. У червні 2018 року обійняв посаду заступника прокурора Автономної Республіки Крим.