Рада призначила Ольгу Стефанишину віце-прем’єром з евроінтеграції та Олександра Ткаченка міністром культури

Влада
Ольга Стефанишина і Олександр Ткаченко

Верховна Рада України 4 червня підтримала призначення Ольги Стефанишиної віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України замість Вадима Пристайка та Александра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики України.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію телеканалу «Рада».

Спочатку 296 народних депутатів проголосували за постанову №3583 про звільнення Вадима Пристайка з посади віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Потім Верховна Рада призначила на цю посаду Ольгу Стефанишину. Відповідний проект постанови №3584 підтримали 255 народних депутатів.

Також парламент підтримав призначення народного депутата фракції «Слуга народу» Олександра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики України. За відповідний проект постанови №3585 проголосували 263 нардепи. Після цього Рада 299 голосами достроково припинила повноваження народного депутата Ткаченка.

Ольга Стефанишина народилася в 1985 році, має 5-й ранг державного службовця. У 2008 році закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, отримала кваліфікацію юриста-міжнародника, перекладача з англійської мови. У 2016 році закінчила Одеський національний економічний університет.

З березня до грудня 2017 року працювала директором урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції секретаріату Кабміну. В грудні 2017 року була призначена на посаду генерального директора урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції секретаріату.

Олександр Ткаченко народився у 1966 році в Києві. Закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка за спеціальністю «журналістика», Harvard Business School та INSEAD Business School (Сінгапур).

Ткаченко працював кореспондентом українського представництва британського міжнародного агентства новин Reuters у Києві, був редактором і ведучим щотижневої телепрограми «Молодіжна студія «Гарт» на телеканалі УТ-1. У 1996-1997 роках був заступником генпродюсера каналу «1+1». Був гендиректором «Нового каналу». У 2005 році став головою правління та одним з акціонерів «Одеської кіностудії». Займався кінодистриб’юцією і розвитком мережі кінотеатрів. З серпня 2008 року обіймав посаду гендиректора групи каналів «1+1 Media».

На парламентських виборах 2019 року обраний народним депутатом від партії «Слуга народу»,
залишив телевізійний і кінобізнес, але залишається почесним президентом холдингу «1+1 Media». У Верховній Раді Ткаченко очолив Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.