Головне про війну за ніч 7 березня

Війна

Головні новини про війну України з Росією за минулу ніч 7 березня.

Кількість людей, які втекли від бойових дій в Україні та вирушили до Польщі, перевищила мільйон людей.

Про це заявила Прикордонна служба Польщі.

«Сьогодні (6 березня – ред.) о 20:00 кількість людей, які втекли з України до Польщі, перевищила мільйон. Це мільйон людських трагедій, мільйон людей, вигнаних війною зі своїх будинків. Ви в безпеці», — написали у Твіттері польські прикордонники разом із фотографією біженців, які перетинають кордон.

***

Офіс ОБСЄ в Маріуполі обстріляли, Місія остаточно залишає Україну

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ

«Місія отримала повідомлення про пошкодження офісу СММ в Маріуполі внаслідок обстрілу. Процес тимчасової евакуації всіх міжнародних членів Місії майже завершено. Остання група – Голова Місії та вище керівництво – тепер залишить Україну», – йдеться у повідомленні.

Триває евакуація місцевих членів Місії, які раніше були в Краматорську та Сєвєродонецьку, а переміщення раніше розміщених у Маріуполі відтерміновується з міркувань безпеки.

Уточнюється, що з Києва почав рухатися ще один конвой місцевих членів Місії.

***

Українські захисники ліквідували двох підполковників російських окупантів.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Південному, Східному та Північному напрямках. В ході ведення бойових дій звільнено м. Чугуїв. Окупантам нанесено великих втрат в особовому складі та техніці. Знищено командира 61-ї окремої бригади морської піхоти ЗС РФ підполковника Дмитра Сафронова та заступника командира 11-ї окремої десантно-штурмової бригади ПДВ ЗС РФ підполковника Дениса Глєбова», – йдеться у повідомленні.

***

Під Одесою російський літак поцілив ракетою в патрульний катер «Слов’янськ», він затонув, екіпаж загинув.

Про це повідомив міський голова міста Южне Володимир Новацький.

За його словами, це сталося 3 березня. Катер виконував бойове завдання з розвідки й охорони портів Одеса, Чорноморськ і Південний.

«Було нанесено авіаудар ворожим літаком Російської Федерації по патрульному катеру «Слов’янськ». У результаті попадання крилатої ракети «повітря-земля» патрульний катер затонув. Пропали безвісти люди, в тому числі чоловік з Южного Махлін Дмитро Леонідович 1983 року народження», – повідомив Новацький і висловив співчуття родинам загиблих.

Це перша підтверджена втрата корабля Військово-морських сил Збройних сил України. «Слов’янськ» P190 був одним з катерів типу Island, які США передали Україні.

***

Російські окупанти завдали ракетного удару по селищу Тузли Білгород-Дністровського району Одеської області.

Про це повідомив речник регіонального штабу Сергій Братчук у telegram.

Удар завданий по об’єктах критичної інфраструктури. Наразі відомо, що постраждалих немає.

***

Російські війська вдарили по Миколаєву з систем залпового вогню, повідомляє «Суспільне Миколаїв».

Атака сталася о 05:15. Інформації про її наслідки наразі немає.