Прокурор Херсонщини Калюга і журналіст Батурін про злочини і покарання окупантів та їхніх посіпак

Топ-Новости
ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 5 квітня 2022 року.

Сьогодні у програмі говоримо про тимчасово окуповані території Херсонщини, називаємо імена нових прихвостнів окупантів — зрадників, які допомагають російським військовим і спецслужбам тероризувати цивільне населення, захоплювати і кидати «на підвали» активістів та учасників бойових дій, «віджимати» ЗМІ. Як подяку вони отримують посади в окупаційній адміністрації і доступ до розподілу благ — грошей і майна громади.

Про злочини і покарання за їх вчинення будемо говорити з Володимиром Калюгою, керівником Херсонської обласної прокуратури, під процесуальним керівництвом якої розслідуються ці злочини. А також з Олегом Батуріним, журналістом-розслідувачем, якому пощастило вирватись із катівні окупантів і виїхати на вільну територію України.

Також вашій увазі сюжет Микити Панасенка, в якому Центр журналістських розслідувань називає нові імена прихвостнів окупантів — самозваних «голів» адміністрацій, «мерів», «старост» і головних «поліцаїв».