ЗСУ потопили російську баржу з технікою та військовими

Топ-Новости
всу

Збройні сили України на південному фронті потопили російську баржу з технікою та військовими.

Як повідомило оперативне командування «Південь», за допомогою цього судна росіяни намагалися переправляти своє озброєння.

«Продірявлену «посудину» відправлено за курсом руського воєнного корабля разом із навантаженою військовою технікою та супровідним персоналом», — йдеться в повідомленні.

За словами командування, ЗСУ забезпечили вогневий контроль транспортних шляхів, логістичних центрів, маневрів й передислокації, пунктів базування та управління ворожих підрозділів.

Загалом ситуація на південному фронті стабільно напружена, але контролюється Силами оборони.

«Противник поступається позиціями, втрачаючи тактично вигідне положення. Однак не полишає спроб випробовувати на міцність наші підрозділи», — кажуть військові.

Загарбники знову силами до взводу за підтримки двох танків Т-72 та іншої броньованої техніки проводили штурмові дії, але успіху не мали. Вони втратили дві бойові машини десанту та третину живої сили й відступили.

Протягом дня ворог продовжував активну аеророзвідку, ракетно-артилерійські обстріли та наніс 12 авіаударів по українських позиціях та тергромадах вздовж лінії фронту.

Водночас українська авіація завдала три удари по ворогу й знищила 2 російські безпілотники-розвідники оперативно-тактичного рівню, а ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали за добу понад 320 вогневих завдань.

Згідно з повідомленням, загалом українські військові за добу знищили на півдні 62 окупантів та 5 одиниць броньованої техніки.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter