Російські та сербські нацисти в батальйоні імені Судоплатова

Топ-Новости
Фото: Аргументы и факты

Відеоблог Микити Панасенка про те, як розповідає нам російська пропаганда, українське військо — усі поголівно — нацисти і бандерівці-націоналісти. Однак у війську окупантів та добровольчих формуваннях на окупованих територіях знайшли прихисток справжні неонацисти.

І це не тільки живодер Мільчаков. Центр журналістських розслідувань розповідав про батальйон імені Судоплатова, коли його тільки почали формувати із мешканців Мелітопольщини, створюючи видимість підтримки окупації. Він не входить в структуру Міноборони Росії, тому його члени навіть не можуть вважатися комбатантами з точки зору міжнародного права, а є учасниками незаконного збройного формування, а деякі — найманцями.

Опікується батальйоном і його спорядженням гауляйтер Запорізької області Євген Балицький. Він навіть зареєстрував цей начебто добробат як «государственное унитарное предприятие». Гауляйтер Балицький стверджує, що в батальйоні служить і його старший син Олександр. За нашою версією, Балицький старший записав у батальйон Балицького-молодшого, аби врятувати його від мобілізації. Адже Олександр вже 8 років живе у анексованому Севастополі, на нього оформлений родинний бізнес Балицьких — ресторан-бари-магазини.