Концерн Rheinmetall хоче побудувати танковий завод в Україні

Топ-Новости
Rheinmetall

Німецький збройний концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні. Завод міг би виробляти до 400 основних бойових танків типу «Panther» на рік. Переговори з українським урядом він назвав «багатообіцяючими».

Про це заявив керівник компанії Армін Паппергер, пише Spiegel.

«Завод Rheinmetall може бути побудований в Україні приблизна за 200 мільйонів євро», – заявив Паппергер.

Паппергер сподівається на рішення «протягом наступних двох місяців».

«Panther» – це концепт нового танка, який концерн Rheinmetall представив влітку 2022 року. Це – розробка на основі Leopard 2 та найбільш зручний для країн, які вже мають на озброєнні «Леопарди». Україна, як відомо, у наступні місяці має отримати перші такі танки від союзників.

Керівник Rheinmetall переконаний, що завод можна захистити від російських повітряних нальотів. «Захист за допомогою протиповітряної оборони не буде складним», – сказав він.

Паппергер вважає, що для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків.

«Навіть якщо Німеччина відмовиться від усіх 300 танків Leopard 2, наявних у Бундесверу, цього все одно буде занадто мало», – сказав він.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.