У ЗСУ повідомили про знищення нафтобази та складів боєприпасів у Криму

Новини

Збройні сили підтвердили, що вони 22 липня вранці знищили нафтобазу та склади боєприпасів.

«Сили оборони знищили нафтобазу та склади армії РФ у тимчасово окупованому Октябрьському Красногвардійського району Криму. Слава Збройним силам!», – повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Стратком не повідомляє, яким чином атакували ці об’єкти.

В соцмережах повідомляють про вибухи та пожежі і прильоти БпЛА в різних районах окупованого Криму.

У Красногвардійському районі Криму через детонацію боєприпасів евакуюють людей і зупиняють рух поїздів.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте розслідування про військові об’єкти окупантів у Східному Криму: «Тут може бути «бавовна»: Східний Крим».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter