У Бердянську партизани підірвали виборчу дільницю окупантів

Новини
Напис на лавочці у центрі  Бердянська на 557 день окупації,  07.09.2023 р., фото місцевих мешканців

У ніч з 7 на 8 вересня Рух Опору в тимчасово окупованому Бердянську влаштував два вибухи в приміщенні так званої «виборчої дільниці». Зірвано фейкове волевиявлення в одному з районів міста і є вбиті і поранені російські «силовики». 

Про це повідомляє запорізький кореспондент Центру журналістських розслідувань Сергій Старушко. 

Близько опівночі 7 вересня мешканці тимчасово окупованого Бердянська повідомили в місцевих чатах про два потужні вибухи, які пролунали з інтервалом у півгодини. Окупаційні ресурси пропаганди майже одразу заявили, що над містом спрацювало ППО, яке начебто збило українські ракети. 

8 вересня джерела ЦЖР в українських спецслужбах повідомили, що вночі в мікрорайоні Колонія працювало українське підпілля. 

О 23:30 партизани підірвали виборчу дільницю в приміщенні Бердянського муніципального ліцею по вул. Чехова, 65.

Будівля захопленого Бердянського муніципального ліцею, де окупанти планували проведення псевдовиборів, фото: колаж investigator.org.ua

Будівля захопленого Бердянського муніципального ліцею, де окупанти планували проведення псевдовиборів, фото: колаж investigator.org.ua

Коли на місце подій прибула окупаційна “поліція”, військові РФ і представник ФСБ, приблизно за півгодини, десь о 00:00, пролунав другий вибух. 

Результат нічної акції  — вбиті й поранені вороги, точна кількість яких  наразі уточнюється, а також зрив «волевиявлення» у захопленому ліцеї.

Наразі окупанти всіляко намагаються приховати інформацію про нічні вибухи, у Бердянську спостерігаються проблеми з інтернетом і стільниковою мережею, рашисти очепили територію довкола ліцею і проводять слідчі дії.