Павло Лакійчук про «бавовну» у напрямку Криму. Ольга Скрипник: саміт Кримської платформи і санкції

Топ-Новости
ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 1 листопада 2023 року.

Сьогодні до детального розбору і аналізу у нас три теми: ситуація на південному фронті, зокрема, на кримському напрямку, результати Парламентського саміту Кримської платформи та заходів, які проводяться Експертною мережею, а також огляд санкцій, застосованих до Росії західними країнами у жовтні.

***

Починаємо із аналізу останніх активностей ЗСУ на таврійсько-кримському напрямку. В останній тиждень військові порадували «бавовною» – ракетними атаками на воєнні цілі Росії на кримському півострові Тарханкут і Арабатській стрілці. Про це – ПАВЛО ЛАКІЙЧУК, керівник безпекових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ».

***

Підсумовуємо санкційну історію жовтня. На жаль, 12 пакет ЄС, який мав бути ухвалений у жовтні, і досі на опрацюванні і обговоренні. А які обмеження все ж були застосовані до Росії та її грошовитих громадян цього місяця, розкаже НАТАЛЯ КОКОРІНА.

***

24 жовтня, у Празі, столиці Чеської Республіки відбувся Другий Парламентський саміт Кримської платформи, в якому взяли участь представники з 51 країни світу, а також представники 6 міжнародних організацій. Напередодні саміту вже традиційно відбулись панельні дискусії за участі українських та міжнародних експертів, представників парламентів та урядів, організаторами яких була Експерта мережа Кримської платформи.

Детальніше розкаже ОЛЬГА СКРИПНИК, координаторка Експертної мережі Кримської платформи.