Питання національної безпеки. Ефір 24 жовтня 2017 року. Ч.1

Випуск програми “Питання національної безпеки”  (телепроект Центру журналістських розслідувань“, ефір ТРК Чорноморська) присвячений новинам із юридичного фронту проти Росії – і офіційного, і громадського. Невідворотність покарання за злочини проти України та її громадян в окупованому Криму: як дієвості цього принципу верховенства права досягають у прокуратурі Криму та правозахисних організаціях. У першій частині програми – інтерв’ю з Олександром Удовиченком, заступником прокурора Автономної Республіки Крим.

Новина дня: прокуратура скерувала до суду  обвинувальний акт у справі екс-депутата ВР АРК, гендиректора заводу “Фіолент” Олександра Баталіна (ст.110 КК, державна зрада). Підприємство, яким керує Баталін, – під санкціями, але його активи не арештовані, “Фіолент” продовжує експортувати продукцію. Яка тактика правоохоронців щодо порушників санкцій на прикладі цього підприємства.

Також в інтерв’ю з Олександром Удовиченком: про збір доказів для Міжнародного кримінального суду щодо воэнних злочинів, скоэних на території незаконно анексованих РФ Криму і Севастополя; чи видасть Росія “Самвела” і чи не “розваляться” в судах справи екс-депутатів Василя Ганиша і Володимира Галичія?