Питання національної безпеки. Ефір 24 жовтня 2017 року. Ч.2

Випуск програми “Питання національної безпеки” (проект Центру журналістських розслідувань)присвячений новинам із юридичного фронту проти Росії – і офіційного, і громадського. Невідворотність покарання за злочини проти України та її громадян в окупованому Криму: як дієвості цього принципу верховенства права досягають у прокуратурі Криму та правозахисних організаціях. У другій частині програми – інтерв”ю з Вадимом Севериненком, виконавчим директором Громадського руху “Сила права”.

Юристи “Сили права” за заявами потерпілих від збройної агресії РФ отримали 56 рішень судів про встановлення юридичного факту вимушенного переселення, 28 рішень – за заявами сімей загиблих, 14 рішень на користь осіб, що отримали поранення та два рішення за заявами військовополонених. Вже отримано 9 рішень судів про стягенння компенсації з РФ за вимушене переселення та загибель внаслідок російської збройної агресії проти України.

Також у програмі:  Херсонське управління СБУ провело обшуки у департаменті соцполітики мерії Херсона та офісах підприємців Южних. Кримінальне провадження, за неофіційною інформацією, відкрите за зловживання у використанні коштів на ремонтних роботах гуртожитків для переселенців. Про “розпил” гранту ЄС у 800 тисяч євро на ремонті гуртожитків для ВПО кореспонденти Центру журналістських розслідувань  розповідали у розслідуванні “Єврокошти для переселенців”. Тож маємо логічне завершення оприлюдненої нами теми.