«Середнє будівництво» на Херсонщині і кримські «мери» на нарах

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 1 грудня 2020 року.

Цей випуск – про дороги. Про Велике будівництво і великі розпили бюджетних коштів і викачування мільярдів із антиковідного Фонду. А також про великі спокуси. В країні в цілому, на Херсонщині і в окупованому Криму. Велике будівництво – неформальна программа президента Володимира Зеленського, що включає в себе ремонт та будівництво об’єктів соціальної сфери та інфраструктури, як розпочатих раніше, так і абсолютно нових. На Херсонщині на цю програму планується витратити близько 175 мільйонів гривень з державного та місцевих бюджетів. Кошти підуть в основному на ремонт дорожнього покриття, дитячих садків та шкіл. Наразі план будівництва виконано на 63%. Специфіку Великого будівництва на Херсонщини можна продемонструвати на прикладі одного об’єкта. Це – так званий Милівський міст, а точніше частина траси Берислав – Мар’янське, що проходить Милівською балкою.

Херсонські кореспонденти ЦЖР – про те, якими дорогами області котиться велике будівництво і чи ведуть вони до популярних останнім часом пляжів.

Юрій Ніколов, редактор видання «Наші гроші» – про те, скільки коштів із ковідного фонду вже закатали в бетоноасфальт.

Євгеній Лешан – про те, хто з кримських посіпак окупантів, в країні яких казнокрадство майже дозволено, залетів до в’язниці, в тому числі і за схематози на дорожніх потоках.