Українські виші для абітурієнтів з Криму та пригоди Кримської перепічки у Львові

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 13 липня 2021 року.

У цьому випуску говоримо про вступну кампанію – якою вона буде для тієї молоді із окупованих територій Криму і Донбасу, хто вирішить вступати до українських вишів.

У державному бюджеті на цей рік вперше була сформована бюджетна програма саме для допомоги молоді з ТОТ, зокрема, для організації підготовчих курсів, адже програми в ОРДЛО і окупованому Криму давно відійшли від української, і це не тільки мова чи історія, це вплив шаленої російської пропаганди, замішаної на ненависті і мілітаризмі.

Тобто, випускникам потрібна адаптація і соціальна. Про необхідність створення таких курсів і програм ми не раз говорили в наших програмах. І от це сталось. Чи не зовсім.

Про це – Валентина Потапова, голова Центру громадянської освіти «Альменда».

Прослідкуємо шлях абітурієнтів від КПВВ до Таврійського Національного Університету ім. Вернадського в Києві. Сюжет Євгенія Лешана.

***

Переселенці зі Львова попросили про допомогу. «Кримська перепічка» – пекарня, заснована переселенкою із Криму Оксаною Новіковою у Львові, за кілька років вже стала брендом міста, але опинилась під загрозою закриття через розірвання оренди приміщення, що належить відомому і в Києві забудовнику.

Відеоблог Микити Панасенка.