Як працюють «кримські санкції» – 2021: видобуток газу, нафти і води

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 30 вересня 2021 року.

Три випуски програми Питання національної безпеки будуть про кримські санкції – економічні і фінансові обмеження, які ЄС, США та країни великої сімки застосовують до РФ через спробу анексії Криму і Севастополя.

Центр журналістських розслідувань продовжить моніторинг впливу санкцій на сектори економіки Криму, також знайде нових кандидатів у санкційні списки – людей і компаній, які порушують санкційні обмеження, та подивиться, як окупанти та їхні посіпаки ховаються від санкцій та міжнародних арбітражів, де Україна судиться за втрачені активи.

У цьому випуску – про пограбування українських надр в окупованому Росією Криму – на суходолі, під землею, в горах і на шельфі Чорного та Азовського морів. Почнемо з нафти і газу, видобуток яких прямо заборонений кримськими санкціями ЄС і США.

Як Росія спустошує водні ресурси Криму і Севастополя, чим це загрожує сьогодні і в майбутньому, і як санкції впливають на поведінку Росії у використанні природних ресурсів – Євген ХЛОБИСТОВ, доктор економічних наук, професор Києво-Могилянської академії, відомий фахівець із економіки природокористування, координатор експертної групи з економіки та екології Експертної мережі Кримської платформи.