Як працюють кримські санкції. Порти Криму

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 5 жовтня 2021 року.

Цей випуск спецпроекту «Як працюють кримські санкції» присвячений портам окупованого Криму, на діяльність яких санкції справили дуже значний вплив. Однак остаточну смерть більшості портів півострова принесла Росія, яка, з одного боку, спричинила застосування міжнародних санкцій через свою агресію проти України, а з іншого – переключила потоки вантажів на свої порти і Керченський міст.

Також розповімо про результати роботи Тетяни Гучакової та Андрія Клименко, експертів Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та редакторів порталу BlackSeaNews, які презентували створену ними унікальну, єдину у світі зведену базу компаній, до яких застосовані санкції США, ЄС та України, пов’язані зі збройною агресією Росії проти України. ЦЖР розповість, як працювати із цією базою, де серед сотень інших, можна знайти всі кримські порти – російські компанії, утворені на базі вкрадених в України державних портів Криму і Севастополя, до яких по-різному застосовано різні санкційні режими.

Євгеній Лешан підготував детальний огляд нинішнього стану діяльності кримських портів, які є найкращим доказом успішності кримських санкцій.

Санкційну тему продовжить сюжет Микити Панасенка, який розповість про унікальну зведену публічну базу компаній, до яких застосовано міжнародні та українські санкції у зв’язку із агресією РФ проти України.