Прихвостні окупантів. Херсонщина і Мелітополь

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 15 березня 2022 року.

У цьому випуску назвемо імена колаборантів – посіпак і прислужників російських окупантів на півдні України. Їх у Херсонській та Запорізькій областях, традиційно російськомовних регіонах, виявилось не так багато, як очікували в Кремлі і на Луб’янці. Відтак спроба замутити «Херсонську народну республіку» провалилась. Але на поверхню полізли агенти Кремля. Серед них і фігуранти розслідувань ЦЖР про агентів «русского мира», яких СБУ чомусь впритул не бачила всі ці роки, попри явні прояви роботи на спецслужби Росії.

Сьогодні саме вони, вислужуючись перед російськими нацистами, протидіють мирним зібранням і складають списки неблагонадійних, яких викрадають і тримають у таємних тюрмах. Серед тих, хто зник, і наш колега Олег Батурін, кореспондент газети «Новий день» і автор розслідувань для ЦЖР. Його викрали 12 березня в Каховці і досі його місцезнаходження невідоме.

Детально про прихвостнів російських окупантів на окупованому півдні у сюжеті Микити Панасенка.

13 березня у Херсоні проходив черговий патріотичний мітинг проти окупації і планів створення «ХНР». І цього ж дня окупанти вивели на сонечко своїх посіпак, відомих усім агентів «русского мира». Серед них ми побачили скандального соратника Іллі Ківи Кирила Стремоусова, фігурантку розслідування ЦЖР – лідерку організації «Русіч» Тетяну Кузьміч, яка дякуючи окупації зіскочила з вироку за державну зраду. Виповз із тіні і Володимир Сальдо, колишній мер Херсона, який попри проросійську діяльність зміг залишитись у політиці і навіть завів у міськраду свою фракцію. І чиновники поменше калібром, плюс люди з прапорами – купка маргіналів, ото й увесь антимайдан.

Прокурора Херсонської області днями повідомила про підозру у державній зраді Стремоусову. При цьому всі ці роки підстав для підозри у вчиненні цим агентом впливу Кремля цілого меню злочинів було предостатньо. І після війни розберемось, чому спецслужби були сліпі і безрукі щодо цієї російської консерви.

Подробиці дивіться у відео: