Антон Кориневич і Сергій Братчук про роль Криму у війні росії проти України

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від  березня 2022 року.

У цьому випуску два важливих інтерв’ю:

З Сергієм Братчуком, речником Одеської обласної військової адміністрації говоримо про оборону Одеси і чому російським нацистам її не вдається взяти.

З перших днів повномасштабного вторгнення до України Росія, як видається, планувала висадку десанту в Одеській області і захоплення Одеси з моря і суші, робила спроби і отримали по зубах. Крім того, Росія втратила найновіший патрульний корабель «Василий Быков». Іноземні та українські військові експерти приходять до висновку: ймовірність морського десанту в Одесі чи області низька, однак все одно її не можна повністю відкидати.

З Антоном Кориневичем, постійним представником президента України в АР Крим говоримо про те, як Росія використовує окупований Крим для атаки на українські міста, про гібридну окупацію півдня України та притягнення Росії та її політичного і військового керівництва до відповідальності у міжнародних судах.