Кримські бази рашистів у вогні, нові «брехунці» окупантів на півдні та попи-колаборанти

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 16 серпня 2022 року.

Не встигла росія оговтатись від втрати 9 серпня щонайменше десятка винищувачів та бомбардувальників на авіабазі «Саки», що в селищі Новофедорівка, як 16 серпня упродовж кількох годин палав і детонував склад боєприпасів, який окупанти облаштували у селі Майське Джанкойського району. Вибухами була пошкоджена залізнична колія, що проходить повз. Водночас загорання сталось на електричній підстанції у Джанкої.

Склад боєприпасів був створений поруч з гілкою залізниці, якою на північ Криму перекидались техніка і боєприпаси з росії, які використовувались у бойових діях на півдні України. Міноборони рф заявило про диверсію. Наскільки важливий для окупантів район Джанкою у цій війні, що означають ці вибухи та що стало їх причиною, обговоримо з військовим експертом, полковником Владиславом Селезньовим.

***

Продовжимо тему підготовки окупантів до фейкового референдуму на захопленому півдні України, дата якого досі не визначена. Фіксуємо усі злочинні дії окупантів та всіх співучасників. Зокрема і тих, хто веде пропаганду війни, відбілює агресора і агітує людей до участі у злочині, яким, без сумніву, є псевдореферендум. Микита Панасенко у новому відеоблозі продовжує ідентифікувати інформаційних найманців окупантів, які 15 серпня запустили новий «брехунець» під назвою телеканал «Таврия».

***

Як показав досвід російської окупації півдня України – не всі священники є божими людьми. Хто з херсонських священиків зустрічав «русскій мір» зі сльозами радості на очах та кого кореспондентам ЦЖР Альоні Ніколовій та Петру Кобернику вдалося спіймати на співпраці з окупантам дивіться у їхньому сюжеті.