Навіщо генералу Суровікіну евакуація українців правобережжя Дніпра і чому це не «жест доброї волі»

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 21 жовтня 2022 року.

У цьому випуску ЦЖР розповість про те, для чого російські окупанти та колаборанти організували насильницьке переміщення населення правобережної частини окупованої Херсонщини на лівий берег Дніпра і далі до Росії, приводом для якого були оголошені нібито плани ЗС України здійснити масований обстріл Херсону та підірвати греблю на Каховські ГЕС. Під прикриттям «евакуації» російські війська перекидають живу силу і техніку у Херсон, посилюючи свою присутність і оборону на окупованій території.

Про примусову евакуацію українців із правого берега Дніпра, що має ознаки депортації, а також про ймовірний розвиток бойових дій на Херсонщині говоримо з військовим експертом полковником Владиславом Селезньовим.

Про те, як Росія відразу після фейкового референдуму почали відкривати на Херсонщині представництва своїх федеральних органів влади, та хто з колаборантів допомагає в цьому окупантам, дивіться у сюжеті Микити Панасенка.

Херсонські кореспондент ЦЖР вчергове побували на звільнених територіях Херсонської області та зустрілися із мешканцям звільнених сіл та представниками влади, які починають складати довгий перелік проблем, породжених війною і окупацією. Подробиці дивіться у репортажі Петра Коберника.