Коли зійде велика вода. Сергій Данилов про наслідки затоплення півдня || Хто збиратиме «іранські» дрони-камікадзе в Росії

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 14 червня 2023 року.

У цьому випуску знову говоримо про наслідки підриву греблі Каховської ГЕС російськими воєнними злочинцями, які продовжують бути у фокусі інформаційних повідомлень. Херсонський кореспондент ЦЖР Петро Коберник підготував репортаж про те, як змінюється ситуація у місті Херсоні.

З Херсонщини щойно повернувся і Сергій Данилов, аналітик і директор Центру близькосхідних досліджень. І з ним говоримо не тільки про наслідки техногенної катастрофи, влаштованої рашистами, а й про те, як вона вплине на політичні проекти, які Росія проштовхує для легітимізації анексії окупованого півдня України.

***

Тегеран і Москва, схоже, таки домовились про спільне виробництва дронів-камікадзе на території Росії. 9 червня світові медіа з посиланням на речника Ради національної безпеки США Джона Кірбі повідомили дані американських спецслужб: Іран поставляє Росії обладнання для заводу виготовлення «ірансько-російських» дронів-камікадзе на території особливої економічної зони «Алабуга» в Татарстані. Білий дім також надав для публікації знімки Maxar Technologies, зроблені у квітні цього року. ЦЖР попрацював з цими фото та інформацією і покаже, де саме знаходиться ця фабрика смерті і хто ймовірно буде ширмою для виробництва дронів-камікадзе. Подробиці розкаже Сергій Старушко.