Від контролю над «вишками Бойко» на шельфі – до удару по базі ЧФ у Севастополі. Лакійчук || Селезньов

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 13 вересня 2023 року.

У цій програмі про гарячі новини на кримському напрямку: про спецоперацію Головного управління розвідки Міноборони України у західній частині Чорному моря і взяття під контроль самопідйомних бурових установок на морському шельфі, та дві з яких – так звані «вишки Бойка». І нічна ракетна атака 13 вересня на кораблі Військово-Морського Флоту Росії, великий десантний корабель «Минск» та підводний човен «Ростов-на Дону», що знаходились у сухому доці Севморзавода у Корабельній бухті Севастополя.

Про ці події та їхні наслідки говоримо з Павлом Лакійчуком, керівником безпекових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» та військовим експертом Владиславом Селезньовим.

***

У фіналі програми традиційний блог від Сергія Старушка, на цей раз – про іноземних найманців Кремля, яких підрядили на роль «міжнародних спостерігачів» для виправдання чергового злочину Росії – незаконних виборів на окупованій території України.