Сергій Гайдук. Хроніка зради і втрати військового флоту / Карлсон і вино із краденого заводу у Криму

Колаж: investigator.org.ua

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 22 лютого 2024 року.

Продовжуємо ретропоказ наших ексклюзивних матеріалів про початок російсько-української війни, про окупацію Криму у лютому-березні 2014 року.

Сьогодні покажемо велике інтерв’ю з екскомандувачем ВМС України, віцеадміралом Сергієм Гайдуком, яке ми записали ще 6 років тому, і нарешті опублікуємо його повну текстову версію, яка досі не була оприлюднена, і яка стане в пригоді тим, хто цікавиться, аналізує і розслідує трагічні події 2014-го року.

***

А почнемо із майже лайтової історії про закупи у Москві пропагандиста Такера Карлсона, яка несподівано вивела нас у часи режиму Януковича, часи тотальної корупції і рейдерських захоплень земель у Криму.

Може ви не помітили, але після феєричного інтервʼю з Владіміром Путіним Карлсон відзняв ще кілька роликів у Москві, аби показати американцям, як класно живуть росіянці під західними санкціями.

І зовсім не випадково, думаю, улюблений телеведучий Трампа вибрав собі пляшку вина саме із Криму і присвятив йому окремий стендап. Що ж то було за вінішко і до чого там скандальні агрофірма Крим і банк Аркада – розкаже Наталія Кокоріна, а ще більше подробиць цієї детективної історії ми розповімо у текстовій версії розслідування.