Відбудова сіл на Херсонщині || Примарні курорти і реальна залізниця в Приазовʼї || 2014: Бедзай виводить 10-ту авіабригаду з Криму

Колаж: investigator.org.ua

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 4 квітня 2024 року.

У цьому випуску подивимось, як відбудовуються села на Херсонщині завдяки тим програмам, які існують і фінансуються з різних джерел – і державних, і донорських. Репортаж кореспондента ЦЖР Петра Коберника із херсонських сіл на межі з Миколаївською областю.

***

Далі розвінчаємо брехню російських окупантів про нібито нові курорти у Приазов’ї, зокрема у Приморську Запорізької області, хоча насправді загарбники будують залізницю, яка має їм дуже допомогти під час літньої кампанії. Кореспондент ЦЖР Сергій Старушко у своєму блозі продовжує моніторинг будівництва доріг війни і розкаже про тих, хто їх будує на окупованому півдні.

***

У ці квітневі дні 10 років тому військовослужбовці 10-ї Сакської окремої авіаційної бригади ВМС України на чолі з командиром – легендарним Ігорем Бедзаєм – залишили гарнізон у Новофедорівці. 6 квітня 2014 року російський сержант Зайцев застрелив українського майора Станіслава Карачевського, начальника оперативного відділення штабу авіабригади. Ретропоказ сюжету ЦЖР часів окупації Криму.