Лакійчук: Що змінить закон про мобілізацію і куди прямує НАТО || Обезводнений Бердянськ

Колаж: investigator.org.ua

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 11 квітня 2024 року.

У цьому випуску проаналізуємо важливі події останніх днів і їхні наслідки. Верховна Рада 11 квытня ухвалила закон про мобілізацію, але без важливих норм — демобілізації не буде. Натомість є сумніви, чи вдасться успішно провести мобілізацію і підготувати резерви до літньої кампанії. Атаки РФ на енергосистему на фоні блокування допомоги США і рекомендацій утриматись від ударів по російським НПЗ. Відмова Європарламента затвердити бюджет Ради ЄС, поки Україні не будуть надані системи ППО Patriot. Всі ці події добре укладаються в одну невтішну для нас картину. Про всі ці події і їхні наслідки говоримо із Павлом Лакійчуком, капітаном 1 рангу запасу, військовим аналітиком і керівником безпекових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ».

***

Блог, у якому Сергій Старушко розповість про обезводнення свого рідного міста – окупованого Бердянська. Росія так і не спромоглась налагодити водопостачання міста після того, як підірвала греблю Каховської ГЕС.