Бурлаков на Москві. Біглий ексурядовець Криму на службі у Сабліна і «Боевого братства»

Колаж: investigator.org.ua

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 30 квітня 2024 року.

Ми зацікавились першою в ЗС РФ бригадою БПЛА з назвою «Гром “Каскад”». Ініціатор її створення і командир – Дмітрій Саблін, депутат Державної думи, заступник голови комітету з оборони, перший заступник голови організації ветеранів «Боевое братство».

Розслідуючи діяльність Сабліна, ми несподівано знайшли старого знайомого – колишнього першого віцепрем’єра Криму Павла Бурлакова, який зник із публічного поля після окупації півострова.

Виявляється усі ці роки Бурлаков трудився топменеджером бізнесової імперії Сабліна, брав участь у пропагандистських заходах «Боевого братства» і боровся з «фашизмом» в Україні. Припускаємо, що поточна діяльність Бурлакова пов’язана із забезпеченням бригади «Гром “Каскад”».

Про цей підрозділ ми детально розповімо завтра, у другій частині розслідування. У першій же розкажемо про нове російське життя зрадника Бурлакова.

Сподіваємось, що наше розслідування послужить відкриттю кримінального провадження стосовно нього.

***

Завершуємо випуск традиційними підсумками санкційного місяця: які нові обмеження щодо РФ застосували США і ЄС у квітні 2024 року. Блог Наталії Кокоріної.