Питання національної безпеки. Ефір 4 липня 2017 року

У цьому випуску програми Питання національної безпеки (проект Центру журналістських розслідувань):

  • Спецперевірка для громадян з Криму і Донбасу при отриманні біометричних паспортів та ID-карт. У ВР України зареєстровано законопроект групи депутатів від «Народного фронту» зі змінами в закон про Єдиний державний демографічний реєстр. Маємо заяви правозахисників про дискримінуючі норми цього проекту. У чому саме вони полягають?
  • Чому уряд не виконує рішення суду про незаконність п.1 Постанови КМУ №1035  щодо обмежень у перевезенні через адмінкордон із Кримом особистих речей, що прирвнювались до товарів, і що у цій ситуації робити людям?
  • Що таке Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП); як і за що можна поскаржитися на прокурорів і коли органи прокуратури оновляться кваліфікованими і чесними співробітниками?

Відповіді на ці та інші актуальні для захисту прав громадян України з окупованих територій питання – у розмові з юристом ГО «Крим SOS» Денисом Савченком і адвокатом Української Гельсінгської спілки з прав людини (УХСПЛ) Віктором Вуйком (Херсонський офіс).

У другій частині програми: гість студії – Віктор Шемчук, екс-прокурор Криму, а нині – заступник голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів – надважливого органу в справі реформування та очищення органів прокуратури.