Кому насправді Фірташ продав кримський титановий завод

Відео

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 11 січня 2022 року.

Один із головних бенефіціарів існування режиму ВЕЗ для окупованого Криму — олігарх Дмитро Фірташ продав титановий завод в Армянську. Точніше, Group DF Дмитра Фірташа повідомила 30 грудня 2021 року, що ПрАТ «Юкрейніан кемікал продактс» — так з 2014 року називається перереєстрований на Київ Кримський титан — продало усі свої кримські активи російській компанії «Русский титан».

Чи міг Фірташ продати титановий завод у Криму без дозволу Антимонопольного комітету України? Про це поговорили з Агією Загребельською, засновницею Ліги антитрасту і державним уповноваженим АМКУ в минулому.

Крім того, у пресрелізі групи стверджується, що угода із продажу активів «ЮКП» в Криму закрита, все майно перейшло російській компанії, всі необхідні зміни внесені в українські реєстри. Центр журналістських розслідувань взяв витяг з Державного реєстру речових прав нерухомого майна. Після цього виникло ще більше питань до продажу заводу. Та й під час пошуку покупця кримського заводу Фірташа отримали несподіванки. Про це детальніше у сюжеті Валентини Самар та Микити Панасенка.